Sandisk introduceert draadloze opslag

| 26 januari 2014 | door

Sandisk introduceerde deze week een tweetal producten die draadloos opslaan makkelijker moeten maken. De Wireless Flash Drive is een opslagmedium dat eruit ziet als een groot uitgevallen USB-stick. Het hart van dit opslagapparaat is een micro-usb-stick waarmee draadloos bestanden uitgewisseld kunnen worden. Praktisch betekent dit dat je direct vanaf bijvoorbeeld je Ipad met de bijbehorende app bestanden kunt overzetten op de Wireless Flash Drive die je dan weer met je Android telefoon kan bekijken en andersom. Een heel handige oplossing voor iedereen die apparaten heeft die met verschillende besturingssystemen werkt. De Wireless Flash Drive was al verkrijgbaar in drie groottes: 16 en 32 GB. Nu komt daar de 64 GB variant bij. Het geheugen in de Flash Drive is te vervangen, maar niet door een grotere kaart. Tot acht mensen kunnen tegelijk met de drive verbonden zijn om data te up- of downloaden. Je kunt de Flash Drive ook als een conventionele usb-stick aan de computer vastmaken. Opladen kan via een usb-adapter die iedereen wel in meerdere varianten in huis heeft. Verbinding wordt gemaakt via een directe Wi-Fi verbinding. Je kunt van de Flash Drive een Wi-Fi hotspot  maken waardoor je, zij het vrij traag, toch nog in verbinding blijft met je netwerk. Met Windows en Blackberry telefoons en tablets kun je via de Sandisk website verbinding maken in plaats van met de app.

Naast dat je op deze drives aardig wat informatie kwijt kunt en kunt delen, kun je ook content draadloos streamen naar je diverse gadgets. Wat voor soort bestanden je kunt streamen is afhankelijk van wat het apparaat waar je naar toe streamt aankan, of welke app je daarvoor geÏnstalleerd hebt. Voor het streamen is drie het maximum aantal verbonden apparaten. Tijdens een lange autorit kan de achterbank dus bijvoorbeeld twee verschillende films kijken die je op je drive hebt meegenomen.

Eerste indruk van de gebruiksvriendelijkheid van deze Flash Drive is dat het met de bijbehorende app vrij eenvoudig is om bestanden naar de drive te uploaden. Helaas werkt het niet met oudere telefoons, de app is daarop niet te installeren. Nieuwere versies van Android werken wel prima en relatief snel.

Prijzen voor deze Flash Drives zijn: 49 euro voor 16 GB, 59 euro voor 32 GB en naar verwachting 89 euro voor de 64 GB variant.

Sandisk Media en Flash Drive

 

De andere draadloze oplossing die Sandisk biedt is de Wireless Media Drive die per 4 februari verkrijgbaar zal zijn. De batterij hiervan gaat zo’n acht uur mee en er kan naar vijf apparaten gestreamd worden. De Media Drive heeft een intern geheugen en een SD-kaart slot, waardoor je het geheugen op die manier naar eigen believen uit kan breiden. Vooral voor bijvoorbeeld op reis kan zo’n compact opslagmedium erg handig zijn.

De Media Drive met 32 GB zal waarschijnlijk zo’n 79 euro gaan kosten en met 64 GB intern geheugen zo’n 99 euro.

Wel handig om deze drives te beveiligen met je eigen wachtwoord, anders zou iedereen je bestanden kunnen bekijken en downloaden.

 

.

Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker