Simple Italy: Unison Research buizenversterker ter ere van Italië

| 23 september 2012 | door

Unison Research heeft speciaal ter ere van het feit dat Italië 150 jaar als natie bestaat de Simply Italy buizenversterker uitgebracht.

Deze Italiaanse versterker is een – opnieuw – verbeterde versie van de Unison Research Simple Two. Het basis-ontwerp is eenvoudig, maar daar zit juist de kracht in.

Over ‘kracht’ gesproken: de Unison Research Simply Italy is geen krachtpatser. Hij levert slechts 12 watt per kanaal, maar als je hier een luidspreker op aansluit met een redelijk rendement hoeft dit geen probleem te zijn. Tenslotte zijn er van zijn oorspronkelijke voorganger (de Simply Two) er in zes jaar tijd ruim 10.000 verkocht.

Opbouw

De kleine versterker is opgebouwd rondom slechts twee buisjes per kanaal: éénmaal de ECC82 (als voorversterker), en éénmaal de EL34 (voor het vermogen).
Unison Research heeft de ringkern trafo zelf ontwikkeld. Hierbij is veel aandacht besteed om het elektrisch verlies te minimaliseren, en de magnetische flux optimaal te spreiden.

De behuizing en de bediening zijn ook opvallend goed verzorgd. Zo is de voorzijde gemaakt van kersenhout – om trillingen te onderdrukken.
De knoppen zijn gemaakt van roestvrij staal, die door hun flinke grootte en gewicht nauwkeurig instelbaar zijn. De volumeregeling wordt verzorgd door een hoogwaardige motor-gestuurde ALPS potmeter. En met een houten afstandsbediening is het geheel te bedienen.

In totaal zijn er vijf (analoge) ingangen aanwezig, plus één analoge tape uitgang.

Schakelaar voor feedback

Midden tussen de buisjes zit een kleine schakelaar. Hiermee kun je naar eigen smaak de hoeveelheid tegenkoppeling (negative feedback) regelen. De keuze die je hiertussen kunt maken is 1,8dB en 5dB, en het verschil is – volgens reviews – subtiel maar goed hoorbaar. Bij de lage instelling zal het geluid ruimtelijker klinken, maar heeft deze minder controle over de luidspreker. Tijdens het luisteren kun je gewoon naar smaak tussen de twee standen schakelen.

Specificaties van de Simply Italy

  • 2 x 12 watt vermogen
  • uitgangsimpedantie: 6 Ohm (flexibel voor 4 tot 8 Ohm luidsprekers)
  • 5 x lijn input; 1 x tape output
  • buizen: 2 x ECC82, 2 x EL34
  • gewicht: 15 kg
  • afmetingen: 26 x 19 x 35 cm (bxhxd)
  • optioneel: beschermingskap voor de buizen

De prijs van deze bijzondere buizenversterker is 1650 euro.

.

Eén reactie op “Simple Italy: Unison Research buizenversterker ter ere van Italië”


Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker