Wireworld Platinum Eclipse – prijzige interlinkkabel met carbon behuizing

| 12 oktober 2008 | door

Wireworld heeft een nieuw interlink-kabel Platinun Eclipse geïntroduceerd als nieuw topmodel, nog boven de Gold Eclipse 5-2.

Wat maakt deze kabel nu zo bijzonder wat de dubbele prijs van een Gold Eclipse (ook al 1400 dollar) rechtvaardigd ? Dit zit hem met name in de connector-behuizing. De connector zelf is identiek aan meeste WireWorld kabels, waarbij zowel de pin en het chassis is gemaakt van verzilverde zuurstof-vrij koper. Maar de behuizing is gemaakt van gegoten koolstofvezel (molded carbon fiber), iets wat – volgens WireWorld – nog nooit eerder is gedaan.

Dit carbon-fiber moet wervelstromen en stooivelden elimineren die door de standaard metalen connector-behuizingen worden veroorzaakt. De zelfontwikkelde Composite Dielectric Technology (CDT™) isolatie is ook nieuw, en de platte bedrading bevat meer zilver dan de Gold Eclipse, maar is ondanks dat dunner (“om fase-draaiing te verminderen”). De zuiverheid van het zilver in deze kabels is extreem hoog: 99,99997%.

De Platinum Eclipse interlinks worden deze maand verwacht in zowel een ongebalanceerde RCA variant al een XLR-gebalanceerd. De goedkoopste zal 2995 dollar gaan kosten voor een stereo-paar kabel van één meter.

De nederlandse importeur van WireWorld is Actual Acoustics, voor belgië is dat DSM Audio Consulting. Gevonden via AudioJunkies, het originele bericht staat op HomeTheaterSpot.

.

4 Reacties op “Wireworld Platinum Eclipse – prijzige interlinkkabel met carbon behuizing”

  Ikke reageerde:

  Je kan je ook alles wijs laten maken, allemaal een beetje onzin zulke DURE kabels…..

   Medarken reageerde:

   Ik speel zelf sinds begin dit jaar met een silver eclipse 5.2 en… ik herken mijn installatie niet meer. Prachtig stereobeeld en een transparant geluid met veel detail. Ik zou de kabel voor geen geld nog willen missen. Of de gold en/of platinum uitvoering zoveel beter zijn kan ik niet bevestigen. Ze zijn inderdaad wel duur…

  datajunky reageerde:

  duur.

  Gaston reageerde:

  En nou net gelezen dat je zilver echt niet meetbaar zuiverder kan maken dan 99,99%…


Reacties

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker

88 inch 8k OLED televisie van LG