Loewe SoundPort Compact Bluetooth/Docking speaker

| 17 augustus 2014 | door

Midden in de zomer brengt Loewe een alles-in-één draadloos streaming, bedraad via zowel een analoge kabel als USB. Uit de stijlvolle aluminium behuizingloewe-soundportDe SoundPort Compact is gemaakt om vrijwel ieder mobiel apparaat van beter geluid te voorzien: smartphones, tablets, laptops, mp3 spelers, etcetera. Via een kabeltje, dock, of draadloos via Bluetooth. De draadloze verbinding is beter dan de oudere bluetooth koppelingen. Met de ondersteuning voor Apt-X is een goede kwaliteit streaming mogelijk, zolang de bron (zoals je smartphone) dit ook ondersteunt.

Opbouw

De SoundPort is niet al te groot, maar Loewe heeft hier toch aardig wat ik kunnen verwerken. Het stereo-geluid komt uit twee gecombineerde luidsprekers voor mid/hoog en hoge tonen, plus een woofer. Het diepere laag wordt versterkt door een aparte basreflex-poort. De achterliggende versterkers geven in totaal 80 watt vermogen aan de luidsprekers. Dit alles zit in een behuizing gemaakt van aluminium.

USB, Bluetooth met Apt-X, NFC en handsfree bellen

Om allerlei apparaten te kunnen ondersteunen is het ook nodig om veelzijdig te zijn. En dat lukt Loewe aardig met de SoundPort Compact.

  • Via USB kan de SoundPort gebruikt worden als luidspreker voor laptop of PC. Alle besturingssystemen herkennen deze automatisch.
  • Met bluetooth kun je vanaf ieder apparaat met Bluetooth (zoals smartphone, tablet of laptop) direct muziek streamen naar de SoundPort.
  • Dankzij NFC kunnen smartphones en tablets die hier gebruik van maken snel een verbinding maken via Blutooth, zonder de vaak lastige configuratie ervan. Smartphone even aantikken op bovenzijde SoundPort, verbinding bevestigen, en afspelen.
  • Voor de laatste iPhones, iPads en iPods heeft Loewe tactisch een Apple Lighting connector verwerkt. Met een druk op de klep aan de bovenkant gaat de docking-la open, en komt de Apple Lightning connector tevoorschijn. Streaming vanaf iDevices gaat ‘alleen’ maar via Bluetooth – Airplay wordt niet ondersteund door de Loewe SoundPort.
  • Afspelen vanaf Android gaat – nog steeds – alleen maar via bluetooth, maar de USB aansluiting is natuurlijk wel handig om de apparaten op te laden.
  • En als extraatje heeft Loewe een microfoon ingebouwd, waarmee je bij een telefoontje via één druk op een knop een handsfree systeem. Een ingebouwd echo-onderdrukking systeem moet de verstaanbaarheid op een hoger plan tillen.

Loewe SoundPort Conpact

Bediening

Door middel van vijf knoppen aan de bovenzijde bedien je de belangrijkste functies voor muziek spelen  (volume, play/pause, netx/previous). Op ‘afstand’ zijn er twee verschillende mogelijkheden om de SoundPort te bedienen, namelijk via een iOS of Android app – of een al bestaande “klassieke” Loewe Assist afstandsbediening als je al meerdere Loewe apparatuur hebt.

Voor deze fraaie luidspreker wordt door Loewe 499 euro gevraagd – adviesprijs.

.

Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart