Panasonic debuteert met OLED televisie binnen 18 maanden

| 30 april 2009 | door

panasonic-oled-televisiePanasonic heeft in Australië laten weten dat het bedrijf een eigen OLED tv op de markt zal brengen binnen anderhalf tot twee jaar.

Tijdens de introductie van de nieuwe plasma tv’s van het merk (waaronder een 54″ scherm van maar 2,5cm dik) vertelden de vertegenwoordigers dat Panasonic op het moment nog bezig is met het onderzoeken van de technologieën, en op korte termijn dus aan de slag zal gaan met de productie.

Tot nu toe heeft Panasonic nog geen enkel prototype OLED tv laten zien. Op de CES 2009 lieten ze weten dat de reden hiervoor de korte levensduur van de schermen is zoals die nu door Sony verkocht worden.

De Sony XEL-1 heeft een scherm met een verwachte levensduur van 30.000 uur, maar Panasonic heeft er het volste vertrouwen in dat hun engineers, waaronder diverse mensen die voorheen bij Pioneer werkte, dit kunnen oprekken tot 50.000 uur. Ze verwachten dit te kunnen gaan bereiken met een nieuw metaal membraan dat het licht efficienter verspreid.

Op het moment verkoopt Panasonic plasma tv’s met een levensduur van ruim 60.000 uur, dus ze willen er zeker van zijn dat de nieuwe techniek geen achteruitgang zal gaan betekenen ten opzicht van plasma.

Toshiba werkt samen met Panasonic om de OLED technologie te verfijnen. De eerste OLED tv die uit deze samenwerking zal komen zal hoogstwaarschijnlijk een 37″ (94cm) paneel zijn met een dikte van 1″ (2,5cm).

Via SmartHouse.


.

2 Reacties op “Panasonic debuteert met OLED televisie binnen 18 maanden”

  1. Bram2 reageerde:

    37 inch is al een stuk beter dan de 15 inch van LG die binnenkort uitkomt. Ik begin hier nu geïnteresseerd in te ranken.

  2. […] is het wachten op Sony en Panasonic; deze laatste komt waarschijnlijk volgend jaar met een  OLED televisie van 93cm. google_ad_client = “pub-3991799446472467”; google_ad_width = 468; google_ad_height = 60; […]


Reacties

Automatiseer Sonos met IFTT

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart