Samsung S9 UHD tv steelt de show in Vegas

| 23 januari 2013 | door

Dè televisie die absoluut de show stal op de CES in Las Vegas was de Samsung S9 met een resolutie van vier maal HD – en een vergelijkbaar grote behuizing.

Samsung S9 UHD tv

Bijzonder design

De S9 van Samsung is niet te ontlopen. Het is dan ook een Ultra High Definition televisie met een formaat van 110 inch (280cm!) diameter. De styling is ook opvallend: het scherm lijkt op te hangen in een groot frame, en een vergelijking met design-modellen van Bang & Olufsen is gemakkelijk gemaakt. Niet iedereen zal het ontwerp mooi vinden, maar een design-statement is het zeker. Het grote frame is er niet alleen om de televisie op zijn plaats te houden, maar Samsung heeft hier ook een 120 watt geluidssysteem ingebouwd. Twee luidsprekers aan de zijkanten, en één bovenin moeten zorgen dat het geluid in lijn blijft met het enorme beeld.

Samung-S9-UHD_achterkant Samung-S9-UHD_muur Samung-S9-UHD_detail

Beeld

Ondanks het opvallende design draait het natuurlijk om de miljoenen pixels die de S9 weer kan geven. Het aantal pixels van vier maal een Full HD tv wordt ondersteund door een aantal technieken. Met “Precision Black Pro” wordt het contrast optimaal geregeld met diep zwart en puur wit. Het LED backlight is dynamisch met het Ultimate Dimming Control, wat het contrast en beeldkwaliteit verder verbeterd. De kracht achter de diverse technieken wordt geleverd door een quad-core processor, die naast de beeld- en geluidsverwerking ook andere functionaliteiten van rekenkracht voorziet, waaronder de nieuwe Smart TV mogelijkheden.

Samung-S9-UHD-beeld

Te groot

Het 110 inch grote model zal in Nederland niet verkocht gaan worden. Of dit komt vanwege de verwachte hoge verkoopprijs, of omdat dit formaat maar in weinig Nederlandse huiskamers/lofts zal passen is niet duidelijk. In een maatje kleiner zal de Samsung UHD TV S9 wel verkocht gaan worden in Nederland.

Samsung-S9-tv-UHD-maten

Nog in de eerste helft van 2013 zal deze in een formaat van 85″ (nog altijd 215 cm diagonaal beeld). Samsung Nederland durft zich niet aan een verwachtte verkoopprijs te branden, maar dit zal zeker boven de prijs liggen van de eerste OLED tv’s.

.

Eén reactie op “Samsung S9 UHD tv steelt de show in Vegas”

    […] heet) een voorzichtige introductie, en op de CES afgelopen januari presenteerde Samsung al haar eerste UHD line-up. Maar de extremen in zowel formaat (85 inch) als prijs (40.000 euro) maken het nieuwe formaat nog […]


Reacties

Cyrus One HD: digitale versterker met DAC

Modulaire AV processor NAD M17 v2

KEF LS 50 in zwart/zwart

Sony AF8 OLED tv – even goed als de A1 OLED, alleen makkelijker