Pioneer’s G-Clef serie is verrijkt met vier nieuwe stereo-componenten: twee geïntegreerde versterkers, en twee cd-spelers.
De modellen zijn gemaakt in nauwe samenwerking met geluidsengineers uit AIR Studios, waarmee Pioneer wil benadrukken dat het high-end apparatuur is voor een milde prijs.[showad_large]
De combinatie met AIR Studios is meer dan alleen een stempeltje of een goedkeuring. In de inmiddels tienjarige samenwerking zijn alle producten nauwkeurig samen ontwikkeld; naar het schijnt ’tot de schroeven toe’.
Elite G-Clef CD/SACD Players
De PD-D6mk2 en de PD-D9mk2 zijn ontworpen om de digitaal naar analoog omzetting zo puur mogelijk uit te voeren. Er wordt gebruikt gemaakt van Burr-Brown en Twin Wolfson D/A converters, en de conversie vindt plaats met een precisie van 24 bit (ten opzicht van de 16 bit waarmee cd’s zijn opgenomen). De spelers bieden ook ‘Legato Link Conversion PRO’, een algoritme waarbij de ultra-hoge harmonischen worden gerecreëerd die bij de omzetting naar digitaal verloren zijn gegaan.
Beide modellen hebben een glanzend zwart afwerking met een aluminium front-paneel en blauw display. De PD-D9mk2 onderscheidt zich van de PD-D6mk2 door een stijve bodemplaat, TAOC Hi-Carbon metalen voeten, honingraat chassis ontwerp en een compleet aluminium behuizing.
prijzen:
- Pioneer PD-D6mk2 cd/sacd speler: 700 dollar
- Pioneer PD-D9MK2 cd/sacd speler: 1500 dollar
Elite G-Clef geïntegreerde versterkers
Deze geïntegreerde versterkers zijn dubbel-mono opgebouwd van in- tot uitgang, om beïnvloeding van de twee kanalen uit te sluiten. Zowel de versterking als de voeding zijn elektrisch gescheiden van elkaar.
De Pioneer SX-A6mk2 heeft als voeding twee EL transformatoren, de SX-A9mk2 maakt gebruik van ringkerntrafo’s, die efficienter zijn met een zeer lage magnetische straling.
De prijzen zijn identiek aan de cd-spelers:
- Pioneer SX-A6mk2 geïntegreerde versterker: 700 dollar
- Pioneer SX-A9mk2 geïntegreerde versterker: 1500 dollar
Verkrijgbaarheid en/of prijzen in euro’s zijn nog niet bekend.
Als je je afvraagd waar de term ‘G-Clef’ vandaan komt:
kijk even in het AVblog woordenboek…
[Via Hemagazine]